Gouden Mossel winnaars 2019

Op woensdag 20 november heeft restaurant Kaat Mossel voor de 25ste keer een Gouden Mossel uitgereikt aan twee Rotterdammers die zich sterk inzetten voor de stad of een goed doel. Aan boord van het Spido-schip Abel Tasman kregen journalist en televisiepresentator Sander de Kramer en stervoetballer Robin van Persie de Gouden Mossel uit handen van restauranthouders Ron Hirt en zijn vrouw Marie-Claire. Beeldhouwster Tineke Nusink maakte dit jaar het ontwerp van de felbegeerde prijs.

 

Businesslunch Friends in Business in Kaat Mossel from Twisted Stranger on Vimeo.

Gouden Mossel winnaars 2017

Ook in 2017 zijn er twee winnaars en zeker niet de minsten!

René van der Gijp,  wereldberoemd in Rotterdam, Nederland en wat landen er omheen als oud-profvoetballer en (TV) voetbalanalist. (Dordrecht, 4 april 1961) is een Nederlands oud-profvoetballer en voetbalanalist. René won deze prijs onder meer vanwege zijn Rotterdamse aanpak en insteek bij zijn analyses. 

 

Michel van Egmond is in het voetbal wereldje natuurlijk momenteel bekend door zijn vele boeken over onder andere René maar hij werkt ook al jaren in de Rotterdamse voetbalwereld. Zo was hij bijvoorbeeld columnist voor AD Sportwereld Pro, redacteur van Holland Sport en hoofdredacteur van Feyenoord Media. 

 

Gouden Mossel winnaars 2016

Dirk Kuyt trots op weer een prijs maar...
De immer bescheiden stervoetballer Dirk Kuyt deelt de eer met zijn vrijwilligers.
Dirk Kuyt wordt alom geprezen en dus vonden wij van Kaat Mossel dat deze bekende “Rotterdamse” voetballer niet op de lijst met namen van Gouden Mossel winnaars mocht ontbreken. 

 

De andere Gouden Mossel van 2016 gaat naar Willem van ’t Wout
Willem van ’t Wout en winnaar van de tweede Gouden Mossel Dirk Kuyt hebben het voetbal  als gezamelijke factor. Ook Willem voetbalde vroeger en niet onverdienstelijk, zelfs zij aan zij met de legendarische  Faas Wilkes. 

 

Gouden Mossel 2015

Beroemde winnaars, het wordt inmiddels een imposante lijst.

Sander de Kramer
Robin van Persie
Casper van Eijck
Ahmed Aboutaleb
René van der Gijp
Michel van Egmond
Dirk Kuyt
Willem van 't Wout
Richard Groenendijk
Ivo Opstelten
Fred Blankemeijer
André van Duin
Corry van Gorp
Tom Westermeijer
Bert van Marwijk
Leontien van Moorsel
Coen Moulijn
Jorien v.d. Heerik
Lee Towers
Joke Bruijs
Gerard Cox
Faas Wilkes
Mario Been
Giovanni van Bronckhorst
Mai Elmar
Gerard Meijer
Pieter Lutz
Jacques Dello
Herman den Blijker